Post | mei 2023 | 1 min lezen

Welke school wint het ANWB Verkeersplein?

Tijdens de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ schenkt het ANWB Fonds in iedere provincie een Verkeersplein aan een basisschool. Daarnaast geeft ROV Zuid Holland nog eens zes extra pleinen weg in hun provincie en verloot ANWB Streetwise een extra plein onder haar relaties.


Stem op jouw favoriet!

Nu is het aan de school zelf om zoveel mogelijk stemmen te werven. Alle scholen hebben hiervoor een toolkit met diverse communicatiematerialen gekregen. 


Na de stemfase ontstaat er per provincie een top 3. Bij het bepalen van de top 3 wordt er niet alleen gekeken naar het aantal stemmen, maar ook naar de motivering op het aanmeldformulier. Een kleine school maakt zo evenveel kans op het winnen van een verkeersplein als een grote school. Het behaalde aantal stemmen wordt per school naar rato verdeeld over het aantal leerlingen. Deze top 3 wordt voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Zij bepaalt welke scholen een ANWB Verkeersplein wint. De winnaars van het ANWB Verkeersplein worden in juni telefonisch geïnformeerd. 


Breng hier je stem uit

Deel blogpost