Post | januari 2023 | 1 min lezen

20.000 schoolkinderen in Nederland hebben een gratis fietshelm gekregen

In 2019 gaven voormalig ANWB CEO Frits van Bruggen en Edwin van der Sar het startschot voor de campagne ‘Veilig Fietsen naar School’. De kinderen van de Doetinchemse basisschool Hogenkamp kregen na hun verkeersles als eerste een fietshelm.

Intussen zijn er al meer dan 20.000 fietshelmen uitgedeeld aan schoolkinderen in Overijssel, Gelderland, regio Zuidplas, regio Amsterdam en nu ook in Friesland. Op donderdag 17 september werd deze samenwerking gevierd bij basisschool de Wynwizer in Leeuwarden.


Onderzoek heeft uitgewezen dat een fietshelm de gevolgen van een ongeval kan verminderen. Zo zal het hoofdletsel minder ernstig zijn als je valt. De ANWB is dan ook voor het dragen van een fietshelm, maar wel op basis van vrijwilligheid. Door het project ‘veilig fietsen naar school’ helpt de ANWB mee het aantal fietsverkeersslachtoffer te verminderen. Zodat letsel voorkomen wordt, levens worden gespaard en fietsen plezier blijft.

Meer informatie over fietshelmen


Wil je meer weten over ANWB Streetwise of heb je als school interesse om deel te nemen aan het programma Streetwise en de kinderen van groepen 3 en 4 van fietshelmen te voorzien? Neem dan contact op met ANWB Streetwise

Deel blogpost