Post | september 2023 | 1 min lezen

Fietsverlichtingsactie van start in Fryslân

ANWB-fietsverlichtingsactie gestart in Fryslan

Vanochtend werd in Leeuwarden het startsein gegeven voor de ANWB Fietsverlichtingsactie. Eke Folkerts (gedeputeerde provincie Fryslân) en Sébastiaan Laarman (ANWB manager Impact en Meedoen) trapten de campagne af.


Met de jaarlijkse actie ‘Zet je licht aan’ wil de ANWB fietsers erop wijzen om met goede verlichting deel te nemen aan het verkeer. Dat maakt het risico op een ongeval 20 procent kleiner.


Meehelpen? Hang de poster op! 

Om iedereen eraan te herinneren hun fietslichting aan te zetten, roept de ANWB op om raamposters op te hangen. De poster, met glow in the dark koplamp, is op te halen bij één van de ANWB-winkels en bij deelnemende Unigarant-dealers. Ook het landelijk politiekorps onderschrijft het belang van goede fietsverlichting en deelt 5.000 posters uit. Daarnaast kunnen Streetwise scholen een kleurplaatposter aanvragen.


Ljocht oan

In de ANWB-winkels in Fryslân worden de posters overigens met Friese opdruk aangeboden: ‘Ljocht oan hiel gewoan!’. Daarnaast verspreidt de provincie 200 extra tagpakketten met ‘Ljocht oan hiel gewoan!’ onder scholen, wegbeheerders en gemeenten. In het pakket zit een Friese sjabloon en een spuitbus met spuitkrijt waarmee de tags kunnen worden gezet. 


Voor meer informatie www.anwb.nl/fietsverlichtingsactie

Deel blogpost