Post | juli 2024 | 1 min lezen

Mooie opbrengst voor campagne ‘Doneer een fiets’

Doneer een fiets aan ANWB Kinderfietsenplan

Van 15 mei tot en met 30 juni liep voor het ANWB Kinderfietsenplan de Campagne ‘Doneer een fiets’. 

De campagne was gedurende 7 weken op alle kanalen van de ANWB te zien. Van Kampioen tot nieuwsbrief en van de winkels tot online. Uiteindelijk zijn er ruim 3000 fietsen gedoneerd. Een resultaat waar we trots op zijn en waar we iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd voor willen bedanken.

  

Wist je dat…

Ondanks dit mooie resultaat is er nog steeds een groot tekort aan fietsen. 7% van de kinderen in Nederland heeft geen fiets. Terwijl er in Nederland ruim 23 miljoen fietsen zijn waarvan een deel niet of nauwelijks meer gebruikt wordt.  

Voor kinderen is een eigen fiets noodzakelijk om mee te kunnen doen; op school, bij de vereniging of thuis in de buurt. Het vergroot hun wereld op manieren die je niet kunt voorstellen.

 

Doneer jij ook een fiets?

Heb jij ook een fiets over? Je kunt je fiets nog steeds doneren. Lever deze in bij het ANWB-kantoor in Den Haag of op één van de andere inzamellocaties. Kijk daarvoor op: www.anwb.nl/kinderfietsenplan

 

ANWB Kinderfietsenplan zorgt er samen met ruim 200 vrijwilligers voor dat ze terecht komen bij kinderen waarvoor het hebben van een fiets niet vanzelfsprekend is.

Deel blogpost